Alat Berkesan Membantu Anak Anda Belajar Berjalan Dengan Mudah

Alat Berkesan Membantu Anak Anda Belajar Berjalan Dengan Mudah

Umumnya, anak kecil mulai berjalan di usia 12 bulan. Mulai dari merangkak, duduk, melangkah dan berjalan sampai berlari. Proses belajar berjalan adalah momen yang luar biasa. Terdapat pelbagai alat yang mampu digunakan untuk melatih si kecil anda berjalan. Berikut adalah beberapa contoh baby walker yang terdapat di pasaran yang dapat membantu anak anda belajar berjalan.

  1. Baby Walker Family

Baby Walker Family

Baby walker family merupakan alat bantu untuk berjalan yang biasa dibeli oleh kebanyakan ibu bapa di Malaysia untuk si kecil mereka. Alat ini baik digunakan untuk usia 7bulan dan ke atas. Biasanya, baby walker family ini turut dilengkapi dengan mainan bunga ulir, mainan bebola dan berbagai-bagai lagi mengikut rekaan, malah terdapat juga yang dilengkapi muzik. Ketinggiannya dapat dilaras sesuai dengan ketinggian kaki si kecil.

  1. Baby Moon Walk

Baby Moon Walk

Dengan alat bantu ini, si ibu atau ayah tidak perlu lagi membongkok ketika melatih si kecil bertatih. Baby moon walk sangat efektif untuk bayi anda belajar berjalan dengan bantuan orang dewasa dan berjalan dalam keseimbangan.  Baby Moon Walk dibuat dari bahan kapas lembut dan kuat. alat ini mampu menampung tubuh anak dari bawah dan melindungi posisi bahagian depan, belakang dan sisi tubuhnya membuat anak terasa selesa.

Fungsi Baby Moon Walk :

  • Membantu anak untuk berjalan dengan selesa dan mudah.
  • Direka untuk ukuran bayi yang berada dalam fasa berjalan.
  • Mencegah sakit pinggang ibu bapa kerana tidak perlu membongkok mengajar si kecil untuk berjalan.
  • Kekuatan maksimum mampu menampung berat sehingga 35kg.
  1. Baby Walker Stroller

Baby Walker Stroller

Alat ini adalah mainan untuk bayi yang sedang aktif mengenal lingkungannya. Mainan ini dibuat dari bahan plastik yang kuat dan bebas bahan kimia berbahaya. Dibuat untuk bayi berusia 6 hingga 36 bulan, reka bentuknya dibuat berbentuk kereta sorong dengan 3 tingkat pelarasan untuk bayi yang ingin belajar berjalan. Mainan ini memiliki berbagai mainan yang mengeluarkan suara dan berbagai lampu menarik agar bayi ceria saat dimainkan. Mainan dari WinFun terbukti dengan baik untuk melatih indera si kecil. Terdapat Roda anti-slip yang dibuat lebih besar dan kukuh untuk menjadikan produk ini lebih stabil dan selamat ketika dimainkan.

Tags: #ajar anak berjalan #Alat bantu berjalan #alat bantu berjalan kanak-kanak. Alat bantu berjalan bayi terbaik #Alat Berkesan Membantu Anak Anda Belajar Berjalan #Alat ini mampu membantu anak anda belajar berjalan #anak lekas berjalan #Baby Moon Walk #baby walker #Baby Walker Family #Baby Walker Stroller #Cara ajar anak berjalan Setahun #Mengajar anak berjalan #permainann untuk anak anda belajar berjalan #Tips Ajar Anak Cepat Berjalan #Tips Latih Bayi Berjalan #Tips Untuk Anak Cepat Jalan Seawal 8 Bulan

20 Sifat Semulajadi Lelaki Yang Sesuai Dijadikan Suami. Wow!
Tiada yang sempurna dalam dunia ini, tetapi jika anda telah pun jatuh hati
Cara Mengurus Kewangan Ketika Usia 40-an
Apabila mencapai usia 40-an, anda mungkin telah berada di kemuncak kerjaya dan memperoleh
Adab Apabila Tinggal Bersama Mertua. Ini Artikel Perlu Anda Ketahui!
Apabila sudah bernikah dengan pasangan, secara tidak langsung kita akan terus mendapat ibubapa
Kos Pembiayaan Anak-Anak Pada Masa Kini
Bagi mereka yang baru menjalani hidup sebagai ibu bapa, pembiayaan untuk keperluan anak-anak

Leave a reply "Alat Berkesan Membantu Anak Anda Belajar Berjalan Dengan Mudah"